Ensimmäinen työpäivä

Saavuimme ensimmäistä kertaa Kurjenmäelle hyvissä ajoin ja opettajamme Anna oli meitä ovella vastassa. Astuimme sisään ja jätimme reppumme konttoriin. Keskustelimme hoitajan kanssa hieman ennen lähtöä käytännön asioista. Hän ilmoitti tulevansa meidän mukaamme ensimmäiselle kävelylle, jotta saisi samalla hieman opastettua meitä ja esiteltyä ympäristöä.

Kapusimme toiseen kerrokseen ja noudimme vanhat rouvat ulos kävelylle. Kävelyreittimme kulki alas veteraanitalolle, sen takaa, sairaalan edustan kautta takaisin hoitokotiin. He olivat molemmat iloisia pyörätuolilla liikkuvia rouvia. Meidän huolehdittava oli 95-vuotias hieman huonokuuloinen, mutta erittäin mukava mummo. Jutun juurta oli vaikea keksiä, sillä emme tunteneet toisiamme ja mielestäni töpeksin ensimmäisen puheen aloituksen.

Palatessamme osa potilaista oli jo syömässä päivällistä Mansikan ruokailutilassa. Kuljetimme ulkoilijat omiin huoneisiinsa ja autoimme takin pois omalta rouvalta. Pienen aikaa oleilimme huoneessa ja sitten veimme hänet syömään muiden seuraan. Lopuksi kävimme erään kolmannen vanhan rouvan huoneessa. Hän oli myös pirteä, mutta vaikutti olevan vuodepotilas. Seurasimme kun hoitaja syötti tätä ja ruokailun päätyttyä hyvästelimme Mansikan asukkaat, haimme reppumme ja suuntasimme kotiin.

Sanni ja Aino

 

Menimme Kurjenmäkikodille hyvillä mielin. Laitoimme reppumme konttoriin ja söimme yhdet pizzat välipalaksi. Kurjenmäkikodilla saimme avustettavan henkilön, joka oli todella ystävällinen ja hauska. Hänellä olisi riittänyt juttua vaikka koko päiväksi, mutta meillä oli vain muutama hassu tunti aikaa olla siellä. Kurjenmäkikoti on todella mukava paikka ja sinne ei tarvitse ollenkaan jännittää kun tulee oma vuoro mennä sinne. Tädit ovat todella mukavia ja avuliaita. Siellä ei tekeminen lopu.

Atte ja Eero

One thought on “Ensimmäinen työpäivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s